Analytics

Vi hjälper entreprenörer av startups och mindre bolag med en skalbar affärsmodell att skaffa externt kapital för sin tillväxt

Vi investerar i bolag dels med egna medel eller i kombination med flera olika investerare. Vi lyssnar gärna på era utmaningar och förhoppningsvis kan vi hjälpa er.

Processen

Att ta in externt kapital kan ge stora möjligheter till snabb expansion. Men att sälja för tidigt eller till fel part kan vara förödande
Vårt syfte är att tillföra värdefull kompetens från början till slutet när ni ska kapitalisera bolaget. Vårt ramverk följer en process där vi arbetar tillsammans med att identifiera nya möjligheter samt minimera risker tidigt. 

Enkelt beskrivet i följande steg:

Företaget 

Vart befinner sig företaget idag och var vill man befinna sig om 6-36 månader? Hur ser värdepropositionen ut och hur särskiljer sig företaget från konkurrenterna?

En väl utarbetad affärsplan utgår från ledningens engagemang, kompetens, riskbilder och konkurrensanalyser. Men även mål och visioner från ägarna.

Vi ger råd och stöd i framtagandet av företagets affärsplan för framtiden 

Marknaden  

Hur stor är den totala marknaden och hur stor är den marknad som ni riktar in er på? Vem är er största konkurrent, vad har gjort dom framgångsrika och kommer det göra dom framgångsrika även imorgon?

Vi ser på marknaden på ett annat sätt, vi flyttar fokus från vad dina konkurrenter gör idag till vad dom inte gör. Det kan öppna upp nya affärsmöjligheter med mindre konkurrens 

 

Siffror 

Hur lång är företagets startbana idag? Hur ser prognosen ut de kommande 6-36 månaderna? Hur mycket kapital behövs för att nå dessa mål och vad ska man göra med kapitalet?

Efter denna process finns det underlag till ett sk "investment deck" som går att presentera för externa investerare. 

Vad vi letar efter 

Vi söker särskilt efter tillväxtföretag med nya hållbara och utvecklingsbara affärsområden.
Företag som ägs av drivna och kompetenta entreprenörer är särskilt intressanta men även om du bara har en affärsidé är du välkommen att kontakta oss.

Kontakta oss 

Ett möte med oss digitalt eller fysiskt, kan vara första steget till din framgång
Namn E-post Meddelande Skicka in

BizLab Sweden AB

KARPVÄGEN 70 
181 30 LIDINGÖ 
    

+46 70 312 88 52

info@bizlab.se